Några multihallar att besöka

Semesterplanerna är säkert redan i full rullning men vi tänkte flika in och ge några alternativ vad du kan göra när du är ute och svänger på de svenska vägarna.

Hockey eller Melodifestivalen

Om du besöker Örnsköldsvik hittar du hemmalaget Modo Hockey. De har tagit guld men också legat långt ner på listorna. Det är hemstaden för 24 stycken NHL-spelare, däribland Peter Forsberg och tvillingarna Sedin. På deras hemarena kan du se hemmamatcherna och äta god mat. Mellan hockeysäsongen hittar du andra evenemang. Melodifestivalen har varit där flera gånger och flera stora band har spelat på deras scen. Innan du passerar den lilla storstaden kan du titta på evenemangsschemat på Fjällräven Center och se vad som finns att tillgå.

Multiaktiviteter

På flera platser finns Yoump, en trampolinpark med flera sidoaktiviteter. Du kan spela spökboll på trampoliner, dyka ned i skumgummihål från höga höjder, klättra väggar och göra långa fall ned på uppblåsta silkesmadrasser. Om du är en riktig våghals finns det trampoliner i samma utförande som på OS där du får hjälp av instruktörer för att göra nya tricks och lätt komma upp i höga hopp. Parken är för alla åldrar, här kan både barn och vuxna leka.

Nya hallar på gång

Både i Umeå och Österåker planerar man nya multihallar för att locka in innevånarna och främja turismen. I Umeå kommer multihallen vara fokuserad på fotboll och innebandy medan den i Österåker är hela 11 000 kvadratmeter och kommer att gynna skolor och idrottsintresserade. På kvällstid ska det vare en plats för tennis, friidrott, läxläsning, café, basket och möjligheter till utomhusaktiviteter runt multihallen.